About SlaveYarD id.

My photo
I am a Malaysian amateur photographer based in Klang Valley, Malaysia and I’m also into such fields as corporate, event, product, portraiture and wedding photography. I use semi/professional grade equipment for all of my photo shoots. Following the event, I meticulously review and fine tune each photo using advanced editing software before selecting the best images to be placed in the designated album of your choice. I'm always looking to capture most meaningful moments in time and to immortalize them for posterity. For me, every event is both unique and important, be it a wedding, corporate function and vise versa. Prior to the event, I consult with my clients to determine their preferences and confirm the agenda to ensure that everything is perfect. I am available for overseas assignments on request. Willing to travel to your favorite destination in order to capture your important day! Feel free to browse my blog. You may contact me and we can discuss your specific requirements. e-mail: ayeen2@gmail.com | contact: +6012.665.1679 http://photoplusgraphy.blogspot.com http://ayeen2.blogspot.com/ http://www.flickr.com/photos/ayeen2/

Sunday, November 21, 2010

Berama Mereka Dihujung Minggu... Dan Melepaskannya

Hujung minggu seperti biasa bila tiada cuti panjang, bawalah keluarga jalan². Lama tak bawa anak² main air. Tapi di mana? Nak berpiknik, persiapan memang tak sempatlah. Haaaa! Kita ke Putrajaya je la, jalan dengan main air, ok tak Kak Long? Anak dara ni tak kisah, asal dia ada terdengar perkataan jalan² dan dia cukup suka. Bawalah kemana pun, dia akan anggukkan kepalannya. Uminya setuju je :)
Sambil main air di presint 9, cuba kit lens EF-s 17-85mm IS asal. Masih gagah lagi lens ni!
Tapi dalam hati terdetik nak upgrade ke "fast lens" seperti Tamron 17-50mm 2.8 yang dah dijual dulu. Cuma kali ni kena lebih cepatlah! seperti EF 16-35mm 2.8L, EF 24-70mm 2.8L atau paling tidak pun EF-s 17-55mm 2.8 IS tapi dompet pun cepat jugalah ringannya kerana harga yang berdouble tripple! Cuma modal tu kena tampung dari sesuatulah.
Mari cuba snap tanpa total editing... cuma sedikit curve, sharpening dan di saizkan semula dengan CS4. Selebihnya adalah yang asli.


_MG_7100_MG_7095_MG_7096_MG_7078_MG_7102

Sebelum orang tanya, "Wah, kata tak ada edit tapi kenapa langit biru?" Sebabnya guna CPL filter. Ok, sekarang rasa puas hati dengan lens ni. Dah boleh lepaskan.

courtery of gkvale.com

Pada sesiapa yang terasa teringin nak guna lens ni, boleh hubungi no di atas nun. Harga boleh runding jika kena caranya. Insyallah, keadaan lens ni masih baik lagi. Oh, ini termasuk German Pro Optic CPL filter :)

1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

A Gentle Reminder... Thank You

Use of image or any medium from here is strictly prohibited without permission.
Please do not download or use any of the photo here.
All rights reserved by Azrin A.J.
SlaveYarD id.® and AyeEN2™ can be Googled for varification of identity.
© SlaveYarD id. Powered by Blogger.