About SlaveYarD id.

My photo
I am a Malaysian amateur photographer based in Klang Valley, Malaysia and I’m also into such fields as corporate, event, product, portraiture and wedding photography. I use semi/professional grade equipment for all of my photo shoots. Following the event, I meticulously review and fine tune each photo using advanced editing software before selecting the best images to be placed in the designated album of your choice. I'm always looking to capture most meaningful moments in time and to immortalize them for posterity. For me, every event is both unique and important, be it a wedding, corporate function and vise versa. Prior to the event, I consult with my clients to determine their preferences and confirm the agenda to ensure that everything is perfect. I am available for overseas assignments on request. Willing to travel to your favorite destination in order to capture your important day! Feel free to browse my blog. You may contact me and we can discuss your specific requirements. e-mail: ayeen2@gmail.com | contact: +6012.665.1679 http://photoplusgraphy.blogspot.com http://ayeen2.blogspot.com/ http://www.flickr.com/photos/ayeen2/

Wednesday, July 29, 2009

Hiba Rasanya...

Bless You!

Petang tadi, terima panggilan dari Umi. Diberitahu yang si kecil ni kena sedikit penyakit kuning (normal pada sebahagian besar bayi di dunia) dan perlu pemeriksaan lanjut di hospital. Petang sesudah mesyuarat di Kementerian Sumber Manusia, terus bergegas pulang ke Shah Alam. Sampai di kemasukan kecemasan untuk didaftarkan, juru kaunter mensarankan untuk dibawa ke klinik kesihatan Putrajaya bagi 'blood test' kerana prosidur. Tapi bila dah sampai giliran di klinik, kami dimaklumkan 'blood test' hanya dilakukan di waktu pejabat sahaja dan pihak hospital tahu akan hal ni. Darah mula memuncak!
Sekembali di bahagian kecemasan, jururawat merangkap kaunternist kena bambu... Kerana hal seperti ini tidak sepatutnya berlaku di kalangan pihak kesihatan. Terus dia bawa kami kedalam untuk bayi ini diperiksa.

Friday, July 24, 2009

Wajah Baru Untuk Dunia!

Pagi itu tidak ke tempat kerja, layan tido dengan kepala yang masih 'weng' akibat kesan ubat bagi menentang penyakit resdung.
Tapi Umi mengajak pula ke hospital untuk pemeriksaan lanjut. "Hurm, tengahari ni kita pergi la ya!" dalam mamai layan Umi.
Sampai waktu, terus gerak ke Putrajaya untuk urusan 'maternity checkup'. Lepas periksa, Umi terus kene tahan sebab 'laluan' dah ada. Umi ada kata rasa menyesal juga untuk checkup ni, sebab dia ingat boleh balik selepas itu. Mujurlah semua keperluan dah disediakan dan dibawa.
Malamnya Umi dah tak tahan nak balik. Beritahu dia, terpulang. "Nak tinggal atau ikut pulang ke rumah boleh saja, tapi kenelah tanya doktor dulu". Kaw tim punya kaw tim, Umi mengalah. Doktor pakar kata kena 'stay' sebab bila² masa boleh bersalin! Dengan perasaan sedih, dia terpaksa akur.


Registration Tags
tag pendaftaran wad

Thursday, July 23, 2009

Tunggu!...

Malam tadi ke klinik bersama tersayang bagi membuat pemeriksaan terakhir bersama pakar.
Berdebar juga bila mendapat tahu, bila² masa sahaja si kecil akan muncul ke dunia dengan tertanggalnya "plug" dari pintu rahim! Dinasihatkan agar sentiasa mengambil langkah berjaga² supaya semuanya berjalan dengan baik.
Siapa tak runsing bila perkara "urgent" akan tiba namun diri sendiri berada pada keadaan yang tidak mengizinkan. Sakit resdung makin menjadi, kepala mula bingit di dahi. Memang sah esok kene cuti, dengan dua penyebab sebagai alasan.
(Dah dapat mc pun! :))

_MG_3462
(tangan 'penyayang' yang belum pernah 'mendebik' sesiapa lagi dengan rasminya :P)

Monday, July 20, 2009

Update In Progress...

Dalam pada projek mengemaskini blog ni, sempat melihat kembali pada sebahagian besar rakan² yang berhijrah dari (majoriti) fotopages ke blogspot ni. Tak kurang hebat juga yang menempah nama melalui web hosting dan domain hosting (guna blogspot). Tak pasti kenapa dan punca penghijrahan ini, tp diketahui kerana fotopages milik bangsa Yahudi!?
Insyaallah, memandangkan design blog² lain kelihatan jauh lebih menarik (jeles ler tuh!). Maka bakal diperhatikan blog ini juga akan melalui suatu perubahan.
Pelan² kayuh, tapi tak boleh lama sebab guna komputer pejabat (sangat tak suka) yang bakal menyusahkan sekiranya dikesan salah guna :P
Heheh... orang lain boleh buat yang baik, kenapa tidak kita?

Updated!: untuk pengetahuan umum, rasanya tak perlu tukar templet. Hitam terbaik dah... dan ringkas gila!

Portrait Seorang Model Sambilan...

Hampir habis waktu kerja, ada bertanyakan sesuatu pada rakan sekerja (dulu praktikal, kini orang kuat bahagian pasaran dan jualan). "Farah ada kawan yang cun tak, yang boleh jadi model?" sebagai ayat soalan memancing. Dia terfikir sejenak dan membalas, "Yang cun takde lar!". Bertanya lagi, "Farah nak jadi model tak?". Dengan pantas dia menjawab, "Boleh jer!". Umpan menjadi.
Bermula dari dialog tadi, terus utarakan hal ni pada rakan² photog lain. Semua bersetuju dengan penuh semangat untuk menjayakannya.
Malam esoknya, kami ke Putrajaya sebagai pangkin permulaan. Sebab keesokan harinya bakal shoot satu majlis perkahwinan, ini kiranya sebagai sesi latih tubi masing².


Fara Approach

Kembali Melayari...

Sebab laluan gah wimax disekat oleh pembangunan pesat, talian hebat Celcom yang "cukup² makan" diguna ganti.
Dengan tenang, mengemaskini blog ini sambil hirup air sejuk.

(Tiada keberanian untuk menggunakan kemudahan di pejabat juga penyebab blog tertunda.)

Wawa Almost 2YO Now
Dengan penuh tekun, menyedut air kosong...

Monday, July 6, 2009

Miscalibrated Machine!

So unlucky for me today. After so much afford has been done, I just realized that all pictures were taken was not done in proper color match. My laptop need to do some tuning, the screen (lcd monitor) is uncalibrated.
I was shocked looking at my flickr after receiving a desktop pc unit at my workstation in office. Everything was reddish and yellow. Then I do some inspection with other desktop unit including mac! All of 'em were the same color, and it was too red and yellow!
Walauweh... Thank God this problem was spotted before proceed with digital printing. Now, I'm on a dateline with work and job.
Gonna rush, hope to update soon! :D

*Some images has been rectified :) and corrective illusion is in progress

A Gentle Reminder... Thank You

Use of image or any medium from here is strictly prohibited without permission.
Please do not download or use any of the photo here.
All rights reserved by Azrin A.J.
SlaveYarD id.® and AyeEN2™ can be Googled for varification of identity.
© SlaveYarD id. Powered by Blogger.