About SlaveYarD id.

My photo
I am a Malaysian amateur photographer based in Klang Valley, Malaysia and I’m also into such fields as corporate, event, product, portraiture and wedding photography. I use semi/professional grade equipment for all of my photo shoots. Following the event, I meticulously review and fine tune each photo using advanced editing software before selecting the best images to be placed in the designated album of your choice. I'm always looking to capture most meaningful moments in time and to immortalize them for posterity. For me, every event is both unique and important, be it a wedding, corporate function and vise versa. Prior to the event, I consult with my clients to determine their preferences and confirm the agenda to ensure that everything is perfect. I am available for overseas assignments on request. Willing to travel to your favorite destination in order to capture your important day! Feel free to browse my blog. You may contact me and we can discuss your specific requirements. e-mail: ayeen2@gmail.com | contact: +6012.665.1679 http://photoplusgraphy.blogspot.com http://ayeen2.blogspot.com/ http://www.flickr.com/photos/ayeen2/

Sunday, April 19, 2009

Gatal Tangan April 2009

Saja nak menyemakkan ruang untuk blog ni. Cemburu bila tengok kengkawan lain ada saja aktiviti² melibatkan pelbagai perkara harian. Bila datang ofis dengan tanpa sebarang agenda khas, tepek² dengan rakan setugas cerita memacam... apa punlah!
Tapi bila dah tak ada cerita nak luah atau dengar, buatlah apa yang patut. Masa inilah nak lembutkan tangan pada pembikinan olah gambar. Simple² sudahlah, sekadar sesi nak panaskan tangan dengan recall balik cara mengolah. Sebab bukan dalam bidang grafiklah kene berlatih sokmo. Kalau tidak, output macam haram... :P
Boring, bilalah nak ada kerja atau ruang niaga yang boleh celah eh?


Colleague Sharul

Tuesday, April 14, 2009

ESEMPI Reunion Classes Of '96

Ha'ah (that's right), just read it out loud. Its the gathering of my ol' schoolmates from Sekolah Menengah Puchong Batu 14 (1991-1996). Although its quite exited and honored to meet a long lost friends (mostly and almost 13 years), unfortunately the event was a bit disappointed from lammed services of the venue chosen.
Sebenarnya, ini adalah pertama kali (atau mungkin julung kalinya) pembabitan diri dalam perjumpaan reunion sekolah seperti ini setelah berpisah dan membawa haluan masing² untuk tempoh 13 tahun kemudiannya. Memang seronok dapat berjumpa kawan² lama yang punya banyak perubahan fizikal tapi tidak pada tingkah laku masing².
Menurut penganjur (Mr.Ijam), sejumlah 32 orang belia ESEMPI'96 berjaya di kumpulkan dan tidak termasuk jumlah pasangan yang bukan ahli dan anak² yang turut serta menghiburkan suasana. Ucapan terima kasih dan sekalung tahniah pada penganjur serta yang membantu yang telah berjaya merialisasikan perjumpaan ini.
Berlangsungnya agenda ini bertempat di satu restoran makanan laut di Bandar Baru Bangi yang dikira agak kurang memuaskan dari segi lokasi, persekitaran dan perkhidmatan. Pun begitu, kerana keadaan yang gamat dengan tawa hilai, borak punya borak, teriakan anak², membuatkan semua hampir terlupa dengan hidangan yang ala kadar. Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar.
Menurut pengerusi lagi, kes ini akan disambung ke masa mendatang nanti. Insyaallah.


Esempi14 10 Years Reunion

A Gentle Reminder... Thank You

Use of image or any medium from here is strictly prohibited without permission.
Please do not download or use any of the photo here.
All rights reserved by Azrin A.J.
SlaveYarD id.® and AyeEN2™ can be Googled for varification of identity.
© SlaveYarD id. Powered by Blogger.